ølskala

Ny versjon av UTTAKSLOGGEN (Versjon 3.0)

01.11.2016

Fra og med i dag (1 november)  vil uttaksregistreringen og innbetalinger for uttak av øl foregå på en litt annen, og forhåpentligvis enklere måte enn tidligere:

Det er samtidig ønskelig at hver enkelt bruker sin egen mobiltelefon eller PC hjemme for uttaksregistrering heretter, årsaken er at dere heretter vil få tilsendt innbetalingsanmodningen direkte til deres egen, oppgitt e-postadresse, og denne bør kontrolleres med en gang den kommer (se mer info under og i egen e-post som er sendt til alle idag).

1.       Ny uttakslogg finner du nå på Uttakslogg 3.0  (klikk på linken og lagre denne til fremtidig bruk, gjerne også på mobitelefonen din). Linken vil også være tilgjengelig på hjemmesiden.

2.       Fra og med i dag (1 november)  vil uttaksregistreringen og innbetalinger for uttak av øl foregå på en litt annen, og forhåpentligvis enklere måte enn tidligere:

3.       Det er samtidig ønskelig at hver enkelt bruker sin egen mobiltelefon eller PC hjemme for uttaksregistrering heretter, årsaken er at dere heretter vil få tilsendt innbetalingsanmodningen direkte til deres egen, oppgitt e-postadresse, og denne bør kontrolleres med en gang den kommer (se mer info om dette under).

5.    Den nye uttaksloggen har fått inn de aller fleste øltypene som brygges i ved de ulike bryggeriene i dag, slik at man bare unntaksvis skal måtte bruke kategorien «Annet». Noen øltyper kan for øvrig inkludere flere varianter av samme type.

6.       Nytt er også at prisene pr flaske nå også inkluderer «utpanten» for flaskene, denne er for øvrig justert opp fra kr 7,50 til 8,- pr flaske grunnet høyere innkjøpspris og høy Eurokurs.

7.       De ulike øltypene er nå lagt inn i 4 ulike prisgrupper. Mange av øltyper har den samme råvareprisen som før, mens andre har blir flyttet ett hakk opp grunnet økt råvarekostnad, endrede oppskrifter eller tilsvarende. Gruppene er som følger:

a.       X(ø)L: Råvarepris kr 8,-/flaske. Ale-typer brygget av standard råvaresortiment, lav alkoholstyrke uten tilsetninger/krydder/tørrhumling eller lignende. (Amber, Blonde, Brown, Hvete, Pale..) + utpant kr 8,- = Totalpris kr 16,-/flaske

b.       XX(ø)L: Råvarepris kr 10,-/flaske. Lager-typer brygget av standard råvaresortiment, lav alkoholstyrke uten tilsetninger/krydder/tørrhumling eller lignende. (Pilsner, Bayer, Grolsh, Kölsch, Stella, Kellerbier....) + utpant kr 8,- = Totalpris kr 18,-/flaske

c.       XXX(ø)L: Råvarepris kr 12,-/flaske. Ale/Lager brygget av standard råvaresortiment,  middels til høy alkoholstyrke, middels mengde humle, tilsetning av krydder og tørrhumling kan forekomme. (APA, YPA, IPA, WIT, WIT IPA, Porter, Stout, Saison, Schwarzbier, Jule Ale, Jule Lager, Påske, Pinse..) + utpant kr 8,- = Totalpris kr 20,-/flaske

d.       XXXX(ø)L: Råvarepris kr 14,-/flaske. Brygges kun etter avtale med bryggerisjef/oppskriftsgruppen, ingredienser utover standard råvaresortiment, høy alkoholstyrke, høy mengde humle, tilsening av candis, spraymalt, krydder etc.. (Belgisk Dubbel, Dobbel IPA, Dobbelbock, Trappist, Trippel.....) + utpant kr 8,- = Totalpris kr 22,-/flaske

e.       Det er i tillegg lagt inn en egen kategori for «feilvarer» (øl som enten har fått spesielt lav alkoholstyrke, har gått ut på dato eller har andre småfeil vi kjenner til, men som kan drikkes). Råvarepris kr 6,- + utpant kr 8,- = Totalpris kr 14,-/flaske

8.       Umiddelbart etter registrering av et uttak vil du motta en e-post med en kvittering/innbetalingsanmodning for det som er tatt ut av de ulike øltypene, antall returflasker etc…, sammen med totalsummen som skal betales inn, kontonummer, VIPPSnr og mCashID for dere som ønsker å benytte dette til innbetaling. mCash-brukere vil etter hvert kunne registrere uttak direkte i sin egen mCash-app med QR-kode. (brevgiro er også mulig..)

9.       For å unngå at ting går i glemmeboken er betalingsfristen satt til 2 dager, og dette vil forhåpentligvis bedre innbetalingsregulariteten.

10.   Hvis du ikke får en slik e-post i retur nokså snart etter registrering kan du ha lagt inn e-postadressen din feil. Prøv da å registrere på nytt, merk med KORRIGERING  kommentarfeltet, eller send en e-post til post@samvirkebryggeriet.no med en kort melding om dette.

11.   Alle registreringer logges fremdeles i en database (regneark), slik at vi skal kunne nøste opp historikken om det skulle oppstå noen tvilstilfeller.

12.   Innbetalinger for uttak som er gjort frem til 31 oktober vil fremdeles komme via de gamle Innbetalingsanmodningene, disse vil bli sendt ut i løpet av inneværende uke. Legg merke til at det for enkelte kan komme flere slike e-poster, med ulike uttaksdatoer, og kan også omfatte uttak som ennå ikke er betalt. Hittil ubetalte uttak vil bli fulgt tettere opp fremover, og enkelte har nok litt å ta igjen..

13.   Det forekommer noen ganger at man kun registrerer returflasker, eller at man får til gode mer returpant enn det man tar ut av nytt øl. Slike tilfeller vil bli håndtert spesielt med kvartalsvise avregninger. (dette forekommer heldigvis ikke så ofte…)

14.   Det nye systemet gir foreløpig heller ikke informasjon om oppdatert uttaksindex. Dette jobbes det med, og hvis man ønsker en oppdatering på dette er det bare å ta kontakt så ordner vi nok det også.

15.   Når det gjelder øl som blir dårlig pga urene flasker eller andre årsaker, så er praksisen fremdeles at dette er et felles ansvar og en felles risiko alle må dele og slike dårlige flasker byttes derfor ikke. Benytter samtidig anledningen til å minne om at flaskene (kun de med Vi Smaker-logo) som registreres som returflasker SKAL være godt skylt hjemme slik at grums og ølrester er BORTE, og evt egne etiketter et FJERNET før flaskene tas med til bryggeriet. Det er ganske enkelt og veldig fort gjort; litt lunkent vann oppi flasken, tommelen i tuten, rist godt,  tøm ut, nytt vann, tommelen i tuten, rist og tøm ut, titt oppi!!  I bryggeriet skal hver enkelt selv titte oppi (på nytt) og vaske hver flaske med PBW og skylle i vann før de stables i grønne grønnsakskasser. Noen vasker flaskene hjemme, i oppvaskmaskinen eller lignende. Dette er vel og bra, men husk da at vanlig maskinoppvaskmiddel tar knekken på ølskummet og at Zalo og lignende kan være vanskelig å få skylt ut, og da blir det ihvertfall vondt øl. UANSETT SKAL ALLE RETURFLASKER PBW-VASKES OG SKYLLES MED VANN I BRYGGERIET FØR DE REGISTRERES OG ETTERLATES. I snitt må vi regne med at ca 1 av 20 flasker er for dårlig skylt, det har skjedd med meg, og det er ingen grunn til å tro at dette ikke også kan forekomme med DINE flasker.