ølskala

Ølsmakekurs 17 november på "Kom og Bli"

30.10.2016

Ølsmakekurset gjennomføres av Selje Lyngset som er øl- og vinsommelier (ekspert på smaking), hun driver egen cateringvirksomhet og jobber også litt på oppdrag for Vinmonopolet.  I tillegg er Selje samvirkebrygger og bryggeleder på Nordberg.

Med utgangspunkt i fire utvalgte øltyper fra Nesodden Samvirkebryggeri sitt eget sortiment finner vi frem noen tilsvarende varianter fra Vinmonopolets hyller. Under Seljes kyndige veiledning smaker så deltagerne seg gjennom utvalget på jakt etter smakskomponenter som restsødme, aroma, balanse og andre særegenheter i eget øl, og sammenligner dette med kjøpeølet. Kurset blir samtidig en slags syretest på om vi treffer på typeriktighet for noen av de ulike ølvariantene vi brygger selv.

Kurset avholdes 17 november fra kl 18-20 på "Kom og Bli", Tangenveien 129. Kurset koster kr 400,- pr snute, dette inkluderer det ølet som skal testes, litt snacks samt et lite kurshefte med beskrivelser av ølet.

Når selve kurset er ferdig er det selvsagt anledning til å ta det rikholdige ølutvalget i baren til "Kom og Bli" nærmere i øyesyn (på egen regning og risiko). Man kan også ordne seg en liten matbit eller bare fortsette med litt godlynt skravling.

BEGRENSET ANTALL PLASSER - MELD DEG PÅ HER