ølskala

Om Samvirkebryggeriet

Brygging av eget øl er bra på mange måter! For det første blir eget øl veldig godt, og helt på høyden med det aller meste som selges over disk. Videre er det bra å lage kvalitetsprodukter selv, og ikke minst er det hyggelig å få litt skryt for det av andre. Som ølbrygger i Samvirkebryggeriet får man i tillegg en fin ekstrabonus ved at bryggingen utvider det sosiale nettverket i lokalmiljøet siden man jo brygger sammen med folk fra nabolaget, i et lokale som har alt utstyret som trengs, helt i nærheten av der man bor. Det er alltid med en bryggeleder som har erfaring og man velger selv eget ambisjonsnivå som ølbrygger. Hver andelseier har rett til å brygge inntil seks ganger i løpet av året. Dette er imidlertid ingen plikt, og hvis man bare vil brygge én gang i året er det selvsagt helt greit. De som ønsker å bli bryggeledere vil kunne brygge mer enn seks ganger pr år. Man melder seg på bryggekvelder via vår bryggekalenderen, og det er plass til maks 6-7 personer på en bryggekveld.

Samvirkebryggeriet er allerede etablert på Nordberg, Nesodden, Østensjø og Nesbru, Drøbak, Ringerike og Bekkelaget. Send oss gjerne et tips hvis du selv har, eller kjenner noen som kan tenkes å ville bli bryggerisjef i nabolagets eget Samvirkebryggeri.

De lokale bryggeriene i Oslo-området organiseres som ett samvirkeforetak - Samvirkebryggeriet Oslo SA. Hver andelshaver har én andel i dette foretaket, og har samtidig en lokal tilknytning til sitt lokale bryggeri.

Styret i Samvirkebryggeriet Oslo SA avholdt styremøte 18 april 2016 for behandling av årsregnskap og styrets beretning for 2015. Videre ble det avholdt ordinært årsmøte 28 april 2016 på Håndverker'n i Oslo. Last ned Årsregnskap, Styrets beretning 2015 og protokoll fra årsmøtet 28 april 2016 i feltet til høyre på denne siden. Her ligger også siste versjon av vedtektene.